Over deze site

Wie?
Ernst-Jan Pfauth (uitgever De Correspondent) en Alexander Klöpping (oprichter Blendle). En een redactie met freelance redacteuren..

Wat?
Medianieuwsbrief toont de dagelijkse must reads uit de mediawereld op één enkele pagina. Deze kun je elke werkdag per mail ontvangen. Maandelijks nemen we ook een podcast op, “een Podcast over Media”.

Waar?
Medianieuwsbrief.nl. Daar ben je nu.

Waarom?
Pfauth: “Het aantal abonnees op mijn wekelijkse nieuwsbrief is het afgelopen jaar gegroeid tot 3.500. Inmiddels krijg ik van de achterban dagelijks tips voor interessante artikelen over media. Dat zijn er teveel om te plaatsen in de nieuwsbrief. En daarom beginnen we vandaag een site met het belangrijkste Nederlandse medianieuws (en een beetje uit het buitenland). En die nieuwsbrief schrijven we voortaan samen!”

Klöpping: “Ik ben groot fan van het Amerikaanse Mediagazer: elke Engelstalige journalist opent daar zijn of haar dag mee. Ik hoop dat de Medianieuwsbrief ook elke dag essentieel leesmateriaal wordt voor mensen die van media houden.”

Nog wat cijfers?

  • 4.500 mensen zijn geabonneerd op de dagelijkse Medianieuwsbrief
  • 15.000 luisteraars per aflevering van een Podcast over Media (inmiddels toe aan het tweede seizoen, de laatste editie was een interview met de CEO van Albert Heijn)

Hoe zijn jullie te bereiken?
Via info@medianieuwsbrief.nl

Heb je een tip voor de redactie? Klik hier.