Storytelling-app Scrollytelling houdt in 2019 op te bestaan

De app maakt het mogelijk om een multimediaal verhaal te vertellen en wordt onder meer gebruikt door de Volkskrant en de NOS. Vier jaar na oprichting stopt Scrollytelling ermee. ‘De code van Scrollytelling leende zich niet goed voor doorontwikkelen’, licht mede-oprichter Martijn van Tol toe. ‘We wilden nieuwe functionaliteiten en een betere editor hebben om verhalen in te maken, maar dat bleek lastig met de huidige code.’ Van Tol gaat bij ‘concurrent’ Slices aan de slag, dat Trouw, Vrij Nederland en VPRO (en binnenkort het AD) als klanten heeft. Daar gaat hij redacties ondersteunen. ‘Je merkt dat redacties behoefte hebben aan begeleiding bij het maken van een verhaal in Slices en het kiezen van verhaalelementen die goed werken in een interactief beeldverhaal. Ik ga trainingen geven aan redacties die daar hulp bij willen.’