Facebook gaat gratis Spaanse voetbalwedstrijden uitzenden op het Indisch subcontinent

Voetballiefhebbers in India, Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, Nepal, de Malediven, Sri Lanka en Pakistan kunnen de komende drie seizoenen van La Liga gratis kijken via Facebook. De rechten waren tussen 2014 en 2018 in handen van Sony. Het bedrijf betaalde hier 32 miljoen dollar voor. De details van de deal met Facebook zijn niet bekendgemaakt. Facebook zendt sinds 2017 sportwedstrijden uit,┬á maar ook andere techbedrijven krijgen steeds meer interesse in sportwedstrijden. Zo gaat Amazon in 2019 twintig wedstrijden van de Britse Premier League uitzenden. Volgens Facebooks hoofd Global Live Sports is de deal met La Liga een experiment. Volgens hem zijn er nog wat deals die bijna rond zijn, maar wil het bedrijf niet meteen heel veel content over de hele wereld kopen. ‘We kijken naar specifieke rechten op specifieke markten en proberen te leren van de data die daaruit voortkomt, en zo na te denken over de volgende stap.’