Op Verhalenmarkt kunnen redacties nu ook freelancers zoeken voor bureaudiensten

Op Verhalenmarkt konden freelancers al hun ideeën voor verhalen kwijt, maar nu kunnen redacties er ook op zoek naar freelancers voor verschillende bureaudiensten, waaronder nieuwsdiensten, eindredactie of beeldredactie. ‘Redacties zitten vanwege vakanties of verlof soms met een gat dat ze snel willen opvullen’, aldus Sander Heijne, een van de bedenkers en oprichters van Verhalenmarkt. ‘Die vraag past perfect bij onze missie: freelance journalisten aan het werk krijgen zonder dat ze veel tijd kwijt zijn aan acquisitie.’ De nieuwe functie is onderdeel van een experiment, vlak voordat de site in september met een grote update komt. Met die update worden ook betaalde accounts geïntroduceerd. Heijne: ‘Een gratis variant zal blijven bestaan, want we willen heel graag dat Verhalenmarkt beschikbaar is voor alle journalisten. De betaalde variant zal meer functionaliteiten hebben dan de gratis variant.’