Twee jaar geleden leek het einde van Twitter nabij, maar het bedrijf maakte een comeback. Wat ging er goed?

Twee jaar geleden leek alles fout te gaan met Twitter: gebruikers en adverteerders lieten het medium massaal links liggen, trollen zorgden voor een gebrek aan geloofwaardigheid en een verkoop mislukte. Inmiddels heeft Twitter het tij weten te keren en is het bedrijf bezig met een comeback. ‘Het is het eerste grote sociale medium dat gebruikers verloor en daarna weer een betekenisvolle groei doormaakte’, schrijft Buzzfeed. De website concludeert uit gesprekken met ingewijden dat vier factoren belangrijk waren voor Twitters tweede leven: (1) Twitter accepteerde dat het nooit op Facebook zal lijken. Daarom ging het bedrijf meer focussen op nieuws, wat Facebook juist niet doet. (2) De focus op live video’s. (3) De beslissing van CEO Jack Dorsey om over letterlijk alles op Twitter opnieuw na te gaan denken en (4): Geluk (op de aandelenmarkt en door beslissingen van concurrenten Facebook en Snapchat).