Tips om te leren samenwerken met je grootste concurrent

Beter samenwerken met andere (media)bedrijven in de journalistiek? Of meer inzicht krijgen in hoe je betalende abonnees aan je bindt? NiemanLab zette de belangrijkste lessen van twee congressen afgelopen week op een rijtje. Op de Collaborative Journalism Summit werden bijvoorbeeld besproken dat er vaak angst is dat het ene bedrijf er met de scoop van de ander vandoor gaat. Om dat te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je samen het gevoel hebt een groter doel te dienen. Ook kun je juist samenwerken om elkaar op fouten te controleren, zodat de kwaliteit van de journalistiek omhoog gaat. Op het ONA Insights event werd onder andere de tip gegeven om goed na te denken over je ‘welcome series’ als iemand zich abonneert of inschrijft, die de abonnee helpt om je product beter te gebruiken.