Medium stopt abrupt met betaalmuurfunctie voor uitgevers

Medium bood uitgevers sinds twee jaar de mogelijkheid om op het blogplatform een betaalmuur in te stellen. Aan die mogelijkheid komt nu abrupt een einde. Volgens Medium heeft dat te maken met de lancering van een eigen abonnement. Hiermee krijgen gebruikers voor vijf euro per maand toegang tot alle content op Medium – behalve de media die een betaalmuur op Medium hadden ingesteld. Dat wekte verwarring, en daarom stopt Medium nu helemaal met de betaalmuuroptie, tot grote frustratie van uitgevers die een groot deel van hun inkomsten aan Medium te danken hebben. Zij zijn vooral boos over de timing: eind april kregen zij te horen over de veranderingen op het platform die nu ingaan. In totaal maakten nog 21 accounts gebruik van de functie.