Twee Tegels voor de Volkskrant, NRC en Nieuwsuur

Gisterenavond zijn in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag De Tegels uitgereikt.

  • Twee Tegels gingen naar NRC: de Tegel voor het beste onderzoek was voor Joep Dohmen en Esther Rosenberg, voor hun onderzoek naar mestfraude. Ook Jannetje Koelewijn kreeg de Tegel voor het beste interview, voor haar interview met ouders die hun kinderen verloren bij de aanslag op luchthaven Zaventem.
  • Ook Nieuwsuur kreeg twee Tegels: de Storimans Tegel voor het beste camerawerk was voor Dennis Hilgers (‘Treinreis door de VS: Amerikanen verdeeld over één jaar Trump’) en de Tegel in de categorie Nieuws voor een reportage van Bas Haan over ‘de WODC-affaire’.
  • De Volkskrant sleepte ook twee Tegels in de wacht. De Talent Tegel ging naar Timo Nijssen, voor de productie ‘Dit flesje vaart de wereld rond’ die hij tijdens zijn stage maakte. Ook Carlijn Vos viel in de prijzen: zij kreeg de Tegel voor Nieuwsverslaggeving voor haar reportagereeks over migratie van Afrika naar Europa.
  • De Tegel in de categorie ‘achtergrond’ ging naar Kees Schaap en Foeke de Koe van BNNVARA/Episode One, voor het documentairereeks over ‘De ondergang van de Van Imhoff’.
  • De publieksprijs ging naar audiocollectief Schik en VPRO Dorst voor hun podcast-serie Bob.