Oprichters Dag en Nacht Media gaan nu fulltime met het podcastplatform aan de slag

Podcastplatform Dag en Nacht Media bestaat bijna een jaar, en het gaat goed: in maart luisterden 514.134 naar een van de podcasts van het netwerk. Een nog groter succes dan oprichters Tim de Gier en Anne Janssens hadden verwacht. Hoewel zij tot nu toe andere werkzaamheden hadden, zijn zij dan ook van plan er vanaf volgende maand fulltime mee aan de slag te gaan. Zo is er meer tijd om het platform te ontwikkelen, die het tweetal wil gebruiken om een eigen podcaststudio op te zetten en de omzet te verhogen door meer advertenties uit te zenden. Een bijkomend voordeel: van concurrentie heeft Dag en Nacht Media nog niet zoveel te vrezen (al mag het wel wat meer, want ‘goed voor de populariteit genre’). Tim de Gier: ‘Qua ervaring en financiële slagkracht zijn de omroepen onze grote concurrent, zij zouden in potentie hele leuke programma’s kunnen maken. Ons voordeel is dat zij de podcastmarkt slechts schoorvoetend betreden.’