Als je abonnee bent van de New York Times krijg je nieuwe afleveringen van een podcastserie eerder te horen dan niet-abonnees

Een nieuwe manier om abonnees aan je te binden: the New York Times geeft zijn abonnees een week eerder toegang tot nieuwe afleveringen van de nieuwe podcastserie ‘Caliphate’ – de eerste verhalende non-fictie podcastserie van de krant. In de serie staat de bekende correspondent en IS-expert Rukmini Callimachi centraal. De opzet van de serie maakt dat het perfect is voor het abonneevoordeel: elke aflevering eindigt met een cliffhanger. Daarnaast is er nog een voordeel voor the times: omdat iTunes (de populairste podcastapp onder luisteraars van de New York Times) technisch (nog) niet in staat is om sommige luisteraars bepaalde content eerder aan te bieden, moeten abonnees de podcast wel via de app van de krant luisteren. Zo houdt the times zijn luisteraars binnen zijn eigen platforms.