Mark Zuckerberg zegt sorry: ‘Dit was een grote schending van het vertrouwen’

“Dit is een grote vertrouwensbreuk, en het spijt me dat dit is gebeurd. Het is onze verantwoordelijkheid om de data van gebruikers te beschermen”, zegt  Zuckerberg in een interview met CNN. Na een paar dagen radiostilte over de Cambridge Analytica-affaire schrijft hij op zijn Facebookpagina over de stappen die het bedrijf nu gaat ondernemen. Zo worden alle apps onderzocht die al voor 2014 (toen beperkte Facebook de toegang tot data) toegang hadden tot grote hoeveelheden gegevens, en worden apps met ‘verdachte activiteiten’ extra gecheckt. Ook wil Zuckerberg de toegang tot data voor developers verder inperken en gebruikers meer duidelijkheid bieden over welke apps toegang hebben tot hun data. Desondanks wordt hij nog steeds opgeroepen om te getuigen in een hoorzitting. Zijn reactie: “We proberen binnen Facebook de persoon met de meeste kennis te vinden. Als ik dat ben, dan ga ik.”