Door nieuwe afleveringen van online series op alle platforms tegelijk te publiceren, hoopt Buzzfeed meer kijkers aan zich te binden

Buzzfeed experimenteert met een nieuwe windowing-strategie. Door video’s op zoveel mogelijk verschillende platforms aan te bieden (waaronder YouTube, Amazon, Hulu, Facebook en de eigen website) en ze op precies hetzelfde moment online te zetten, hoopt het de online kijkcijfers op te krikken. Het begint met de nieuwe strategie bij de lancering van het nieuwe seizoen van ‘Worth It’, aanstaande zondag. Uiteindelijk wil Buzzfeed zo een strakke planning hebben met vaste publicatiemomenten voor verschillende online series, op elk mogelijk platform waar hun kijkers zich kunnen bevinden. Het lijkt te zijn wat Buzzfeed-kijkers willen: volgens Tal Shachar, hoofd business strategy and growth is het aantal kijkers dat doet aan ‘appointment viewing’ (kijken op het moment dat de video online wordt gezet) sowieso al relatief hoog.