Volgens Reuters heeft niet robotjournalistiek maar cybernetische journalistiek (wij moesten het ook googelen) de toekomst

Het persbureau heeft een kunstmatig intelligente datatool in elkaar geknutseld: Lynx. Lynx spoort interessante informatie op in grote stapels data, bijvoorbeeld pieken in beurskoersen. Het fijne aan de tool is dat-ie deze informatie in hapklare zinnen aanlevert, die makkelijk in berichten te verwerken zijn. Dat is geen robotjournalistiek, want de stukken worden nog steeds door mensen geschreven – liever spreekt Reuters van ‘cybernetische journalistiek’. De algoritmes van Lynx automatiseren enkel het handwerk dat journalisten kostbare tijd kost en net zo goed geautomatiseerd kan worden. Reuters denkt daarbij ook aan het maken van nieuwskalenders, taggen van berichten en a