Nu het bereik van betaalde berichten op Facebook daalt, stijgen de advertentiekosten – maar adverteerders gaan niet weg

Gedacht werd dat, als Zuckerbergs voorspelling uit zou komen (mensen gaan minder tijd besteden aan Facebook), ook het aantal advertenties dat mensen te zien krijgen zou dalen. Dat lijkt nu inderdaad te gebeuren: volgens de eerste date daalt het aantal advertenties dat iemand te zien krijgt, en stijgt de prijs voor adverteren. Dat klinkt misschien best logisch, maar de invloed van het nieuwe algoritme is groter dan door sommigen werd gedacht. Het is maar weer eens een reminder dat ook de advertentieverkoop van Facebook simpelweg is gebaseerd op vraag en aanbod. Toch lijkt het adverteerders niet af te schrikken: Facebooks omzet uit advertenties stijgt nog steeds, net als het aantal adverteerders.