Toch geen gescheiden tijdlijnen op Facebook. Maar die plannen voor ‘meer zinvolle connecties’ blijven overeind

Het inmiddels veelbesproken idee van twee gescheiden tijdlijnen (een voor vrienden, een voor bedrijven) blijkt niet te zijn wat gebruikers willen. Facebook stopt de test, die in zes verschillende landen liep, dan ook per direct. “Uit surveys bleek dat mensen minder tevreden waren met wat ze te zien kregen in de tijdlijnen”, zo licht ‘chef tijdlijn’ Adam Mosseri toe. Ook leidden de gescheiden tijdlijnen niet per se tot meer contact met vrienden en familie. Het idee van twee gescheiden tijdlijnen zorgde voor paniek onder uitgevers. Niet zo handig aangepakt, vindt Facebook zelf ook. “We hadden transparanter moeten zijn over de test. Uitgevers schrokken zich, terecht, kapot, omdat ze niet begrepen wat we deden of wat we ermee wilden bereiken.” Dit idee is dus van de baan, maar de wens voor ‘meer zinvolle connecties’ is er nog steeds: vandaag kondigde Facebook met een speciale post op tijdlijnen aan posts van vrienden en familie prioriteit te geven.