Dit initiatief moet ervoor zorgen dat de podcasts van nu over honderd jaar ook nog te beluisteren zijn

Net als andere media zeggen podcasts veel over de tijd waarin wij leven. Belangrijk dus om dit goed te archiveren, maar de meeste archieven hebben (nog) geen afdeling voor podcasts. Om te voorkomen dat de podcasts van nu over twintig  jaar niet meer te beluisteren zijn of in de vergetelheid raken, heeft The Metropolitan New York Library Council (METRO) 142.000 dollar ontvangen  van The Andrew W. Mellon Foundation. Met dit bedrag kan METRO onafhankelijke podcastmakers helpen om hun werk te archiveren. Zo komt er een campagne die makers bewust moet maken over het belang van archiveren en biedt het makkelijk te implementeren manieren om te archiveren. En, lekker meta: een podcast over het archiveren van podcasts is in de maak.