Sceptische reacties op Facebooks plan om gebruikers te laten bepalen welke nieuwsbronnen betrouwbaar zijn

Zo noemt deze Slate-journalist het idee om gebruikers te enquêteren en op basis daarvan de News Feed te tweaken “pijnlijk simplistisch en naïef.” De grootste misser is dat een beoordeling zwaarder weegt naarmate een gebruiker een medium beter kent. Het probleem daarmee is dat heel linkse of rechtse media veelal door heel linkse respectievelijk rechtse mensen worden gelezen en bekeken. Zij zullen ‘hun’ media als betrouwbaar aanmerken, terwijl de gebruikers aan de andere kant van het spectrum er minder bekend mee zijn, en hun mening dus minder meeweegt. Logisch resultaat: partijdige media komen bovendrijven als het meest betrouwbaar. Goeie quote: “Terrified of exhibiting any kind of human value judgment, the company throws up its hands and holds a popularity contest.”