The Washington Post ontmaskert vrouw die met fake news komt, om de krant later te kunnen beschuldigen van het brengen van fake news

Een nieuwe ontwikkeling in de strijd tussen feit en fictie in de VS: een vrouw vertelde The Washington Post als tiener een relatie te hebben gehad met de Republikeinse politicus Roy Moore. Ze zou zwanger van hem zijn geraakt en abortus hebben gepleegd. Onzin, bleek later. De vrouw werd door redacteuren gezien bij project Veritas, de campagneorganisatie van activist James O’Keefe, die erom bekendstaat met slim gemonteerde filmpjes linkse politici aan te vallen. Dit wekte het vermoeden dat zij met haar actie probeerde The Post zover te krijgen hierover te schrijven, om de krant later te kunnen beschuldigen van foutieve berichtgeving, in de hoop zo de aandacht van Roy Moore af te kunnen leiden (die door flink wat andere vrouwen van misbruik wordt beschuldigd). De vrouw heeft niet meer gereageerd op de beschuldigingen.