Via Snap Maps volgde je heel direct de terroristische aanslag in New York

Snapchat bleek afgelopen dinsdag opeens een belangrijke bron van informatie tijdens de aanslag met een pickup truck in Manhattan. Snap Maps, een onderdeel van de app waarmee je je locatie kunt delen, gaf op een heel effectieve manier real-time overzicht van wat er aan de hand was, met beeldmateriaal vanuit allerlei hoeken. Je bent niet meer afhankelijk van de juiste zoekterm of hashtag, maar zoomt in op het deel van de kaart dat op dat moment interessant is.

Het is wel nog even wennen dat Snap Maps voor zoiets wordt gebruikt. Wie iets op Snapchat post verwacht dat dat maar door een paar mensen wordt gezien. Dat is een heel andere setting dan op Twitter of Facebook, waar je vaak bewust iets de wereld in wil helpen. Wie een serieuze gebeurtenis dus via Snap Maps wil volgen, moet wel dealen met een hoop emoji’s, stickers en andere gezelligheid.