Apple wil gezichtsherkenningsdata van de iPhone X toegankelijk maken voor developers. Privacy-experts zijn BOOS

Privacy-experts zijn niet blij met de privacyvoorwaarden voor de iPhone X. Data die zijn verkregen uit de gezichtsherkenningssoftware zijn namelijk (deels) toegankelijk voor developers. Bij het ontwikkelen van apps die gebruik maken van gezichtsherkenning, mogen zij data van iPhones gebruiken en extern opslaan. Daar zit het probleem volgens privacy-experts, want hoe kan Apple de privacyregels handhaven als developers de data op hun eigen servers mogen zetten? Apple zelf ziet geen probleem. Met verschillende maatregelen denkt het bedrijf developers op het rechte pad te houden: zo kunnen developers die zich niet aan de voorwaarden houden bijvoorbeeld uit de App Store worden gegooid, die voor velen juist een grote bron van inkomsten is.